JESSICA FELLOWES: Mitfordin murhat

Alkuteos The Mitford Murders, 2017
Otava 2018


Hurmaannuin tästä kirjasta jo kun katsoin kantta ja tartuin kirjaan kirjakaupassa. Rakastan Agatha Christietä ja kunnon peribrittiläisiä dekkareita ylipäätään. Tämä asettuu tuohon kategoriaan oivasti.

Kirjan tapahtumat sijoittuvat vuosiin 1919-1921. Kirjan päähenkilö on Louisa Cannon, työläistyttö, joka pakenee kamalaa setäänsä ja päätyy lastenhoitajaksi Mitfordin perheeseen maalle.  Louisa ystävystyy perheen vanhimman tyttären Nancyn kanssa. Yhdessä he päätyvät tutkimaan junassa tapahtunutta murhaa - kuuluisan sairaanhoitajatar Florence Nightingalen kummitytär on murhattu junassa, eikä poliisi onnistu selvittämään pulmaa.

Omalla tahollaan murhaa selvittelee myös nuori junapoliisi Guy. Nuoret päätyvät selvittämään asiaa yhdessä ja joutuvat vaarallisiinkin tilanteisiin. Ja samaan aikaan Louisa pelkää, että hänen setänsä löytää hänet ja paljastaa Mitfordin perheelle hänen taustansa.

Teoksen tarinalla on todelliset raamit; kirjassa selvitettävä murha on tosiaan tapahtunut, ja Mitfordin perhe tyttärineen on todellinen perhe. Itse tarina on kuitenkin kirjalijan mielikuvituksen tuotetta.

Tämä oli minusta jotenkin hirmu ihana kirja. Tätä oli kiva lukea, ihan nautiskellakin. Teksti soljui kivasti eteenpäin ja tarina oli juuri sopivan leppeä sopiakseen kivaksi iltalukemiseksi. Tästä ei ole pahaa sanottavaa. Kirja aloittaa onneksi kokonaisen sarjan. Seuraava osa on jo ilmestynyt englanniksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

LARS WILDERÄNG: Tähtisade

ELISABETH NOREBÄCK: Sano että olet minun